fbpx

Kuulonsuojaimet
moottoripyöräilyyn

Moottoripyöräilyssä ja muussa moottoriurheilussa kuljettaja altistuu kovalle melulle, joka voi vaurioittaa kuuloa. Pelkkä kypärä ei riitä suojaamaan kuuloa vaan lisäksi kannattaa käyttää moottoripyöräiluun suunniteltuja kuulonsuojaimia.

Kuulonsuojaimet ovat tärkeä varuste moottoripyöräilijälle.

Jatkuva altistuminen melulle voi aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita. Moottoripyöräillessä merkittävin melun aiheuttaja ajomisesta syntyvä tuuli ja ilmavirtaukset. Niiden aiheuttama kohina voi nousta yli 85 desibeliin laadukkaankin kypärän kanssa, kun nopeutta on 100 km tunnissa. Helposti melutaso voi olla tätäkin kovempi riippuen kypärästä ja ajonopeudesta. Jos melu onkin noin 95 desibeliä, niin 100 km/h nopeudella vain 15 minuutin ajo voi vaurioittaa kuuloa. keskelle.

Melusta vaurioitunutta kuuloa ei voida korjata, joten kuuloa kannattaa suojata ennakoivasti. Kuulonsuojainten tulisikin olla moottoripyöräilijän vakiovaruste. Kuulonsuojaimilla tarkoitetaan suodattimella varustettua suojainta. Lisäksi on korvatulppia, jotka ovat kokonaan umpinaisia eli niissä ei ole suodatinta. Molemmat vaihtoehdot vaimentavat haitallista melua, mutta suodattimellinen kuulonsuojain vaimentaa tasaisesti. Tällöin melu vaimenee, mutta ääni ei vääristy ja puheen tai radion kuulee selkeämpänä.

Kuulonsuojaimet moottoripyöräilyyn

Valikoimassamme olevat Elacin-kuulonsuojaimet on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suojausta. Ne vaimentavat melua, mutta eivät eristä äänimaailmasta. Moottoripyöräilyyn suunniteltuja kuulonsuojaimia on kahdenlaisia: yksilölliset Elacin RC kuulonsuojaimet ja yhden koon Elacin Universal Drive.

Perinteisiä vaahtomuovisia korvatulppia tasokkaampi vaihtoehto on yhden koon Elacin Universal Drive -kuulonsuojaimet. Niissä on suodatin, joka vaimentaa tasaisesti, jolloin äänet kuulostavat oikeammalta verrattuna umpinaisiin vaahtomuovitulppiin. Universaalit kuulonsuojaimet valmistetaan kestävästä silikonista, joten ne ovat uudelleen käytettävät ja pestävät. 

Laadukkain vaihtoehto on yksilölliset Elacin RC minigrip -kuulonsuojaimet, jotka valmistetaan käyttäjän korvien mallien mukaan. Tällöin ne istuvat täydellisesti ja ovat mukavat käyttää pitkilläkin ajomatkoilla. Ne myös pysyvät varmasti korvissa ja tarjoavat silloin parhaan suojan. Minigrip-malli on suunniteltu erityisesti kypärän kanssa käytettäviksi. Niissä ei ole asetinkahvaa vaan pieni joustava rengas, jonka avulla ne saa helposti pois korvista ja suojaimiin voi myös halutessaan kiinnittää kaulanauhan. Niihin voi myös valita suodattimen vaimennustason.

RC minigrip kuulonsuojainten ominaisuudet

Yksilöllinen
mukavuus

Yksilölliset kuulonsuojaimet valmistetaan oman korvan mallin mukaan, joten ne istuvat täydellisesti ja mukavasti.

Vaimennustaso
valittavissa

Voit valita tarpeisiisi sopivan vaimennustason. Moottoripyöräilyyn suositellaan suodatinta, jonka keskimääräinen vaimennus on 21-25 dB.

5 vuoden takuu

Yksilöllisillä Elacin kuulonsuojaimilla on 5 vuoden tuotetakuu
ja 3 kuukauden istuvuustakuu.

Elacin kuulonsuojaimet

Laadukkailla yksilöllisillä kuulonsuojaimilla suojaat kuuloasi haitalliselta melulta, mutta et menetä tärkeitä ääniä. Elacin RC-kuulonsuojaimet on suunniteltu tilanteisiin, joissa on melua, mutta on myös tärkeää saada puheesta ja varoitusäänistä selvää. Tasainen vaimennus takaa hyvän puheen selkeyden ja akustisen mukavuuden. RC-kuulonsuojaimet on saatavilla eri mallisina riippuen suojaimen käyttötarkoituksesta.

Yksilölliset Elacin kuulonsuojaimet valmistetaan oman korvan mallin mukaan. Voit hankkia yksilölliset kuulonsuojaimet varaamalla ajan mallinottoon.

Kuulonsuojainten hintaan vaikuttaa valittu väri ja lisät. Hintaan sisältyy mallinotto. Tarkemmat hintatiedot näet valitsemalla haluamasi värin ja mallin.

271,00 299,00 

Elacin Drive Universal -korvatulpat ovat edullinen ratkaisu, kun haluat laadukkaammat korvatulpat satunnaiseen käyttöön. Niissä on akustinen suodatin, jolloin ne vaimentavat melua vääristämättä ääntä.

23,00