fbpx

Kuulonsuojaus

Kuuloa kannattaa suojata haitalliselta
melulta laadukkailla kuulonsuojaimilla,
koska melu voi vaurioittaa kuuloa pysyvästi.

Kuulo kannattaa suojata kuulonsuojaimilla

Altistumme päivittäisessä elämässämme monille äänille, jotka voivat vaikuttaa kuuloomme. Kuuloa kannattaa suojata liian kovalta melulta tilanteissa, joissa äänitasot ylittävät niin sanotun turvallisen tason. Kovat äänet kuten konserttien musiikki, työkoneiden melu, moottoripyöräilyn ajomelu ja aseiden äänet voivat vaurioittaa kuuloa ilman asianmukaisia kuulonsuojaimia.

Miten kuulonsuojaimet toimivat?

Kuulonsuojaimet on suunniteltu vaimentamaan haitallista melua estämällä liian kovien äänien pääsyn korvaan. Saatavilla on monenlaisia kuulonsuojaimia ja korvatulppia erilaisiin tarkoituksiin. Merkittävänä erona kuulonsuojaimen ja korvatulpan välillä on suodatin. Kuulonsuojaimessa on suodatin, joka vaimentaa tasaisesti, jolloin puheen selkeys ja musiikin sointi säilyvät. Korvatulpat taas ovat täysin umpinaiset, jolloin se vaimentaa korkeita ääniä voimakkaammin ja puhe kuulostaa muminalta ja musiikki vääristyy. Molemmille on sopivat käyttötarkoituksensa.

Millaisia kuulonsuojaimia on saatavilla?

Valikoimassamme on laadukkaat kuulonsuojaimet ja korvatulpat. Molempia löytyy yksilöllisinä eli oman korvan mallin mukaan valmistettavina ja yhden koon universaaleina. Tuotteita löytyy eri tarkoituksiin ja voimme auttaa valitsemaan sinulle sopivan suojaimen ja vaimennustason. Suodattimella varustetut kuulonsuojaimet sopivay tilanteisiin, joissa on tärkeää kuulla puhe tai musiikki, kuten meluisissa työpaikoissa ja live-musiikkia kuunneltaessa. Korvatulpat taas sopivat esimerkiksi käytettäväksi nukkuessa, matkustaessa tai tilanteissa, joissa haluaa vaimentaa häiritseviä ääniä. Lisäksi uimiseen on omanlaisensa korvatulpat. Lisäksi meiltä saat metsästykseen suunnitellut aktiivikuulonsuojaimet.

Kuulonsuojainten hankkiminen

Yksilöllisiä kuulonsuojaimia ja korvatulppia varten tarvitaan käynti liikkeessämme, jossa korvista otetaan mallit. Mallinotossa kestää noin 15 minuuttia, mutta varaamme aikaa puoli tuntia, jotta voimme tarvittaessa keskustella tarpeisiisi sopivista vaihtoehdoista. Voit varata ajan mallinottoon verkkoajanvarauksesta tai soittamalla. Vapaita aikoja löytyy usein muutaman päivän sisään. Universaalit yhden koon suojaimet ja tulpat voi tilata kätevästi verkkokaupastamme, josta voit myös tilata kuulonsuojainten puhdistustarvikkeita.

Ota yhteyttä

Mietityttääkö kuulonsuojaus? Ole yhteydessä, niin suunnitellaan sinulle sopiva ratkaisu.